Harjoitus tekee mestariksi.
Olen tehnyt elämässäni kolme juustokakkua, jotka ovat olleet munattomia, maidottomia ja gluteiinittomia. Toki viimeisin kakuista oli gluteiinia sisältävä kakku, sillä unohdin ostaa gluteiinittomia keksejä. Hups.
Onneksi tämä ei estänyt kakun syömistä.
Haluan jakaa siis teille yhden hyvistä resepteistäni. Tämä on ollut pettämätön. Tähän asti ainakin.
Pohja
200 g kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim Kantolan taikka gluteiinittomia)
3-8 rkl sulatettua voita
Täyte
1 prk (500g) maustamatonta jogurtinomaista soijavalmistetta (esim. Alpro)
2dl tomusokeria
2 rkl peruna- tai maissijauhoja
2 rkl marjamehua
1-2 dl marjoja (oman maun mukaan)
Marjakuorrute
1 L marjoja
1 dl marjamehua
1½-2dl hyytelösokeria (multi)
Voitele irtopohjavuoan reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
Jauha keksit muruiksi. (Itse teen tämän sauvasekottimella 2-4keksiä kerralla). Kaada keksinmurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa reilu pala foliota ja painele pohjan reunojen päälle tiiviisti, jotta reunat pysyvät esipaistettaessä ylhäällä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Poista pohjan päältä folio ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40-45minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. (Itse kokeilen hammastikulla, tarttuuko täytettä tikkuun).
Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.
Sekoita marjat ja mehu keskenään ja nosta seos kattilassa liedelle ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kuorrutteen kiehahtaa. Jäähdytä hetki ja nostele kakun päälle.
Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti