perjantai 23. tammikuuta 2015

Jouluinen glögi-juustokakku

 Vielä pieni fiilistely jouluun ja silloin tekemääni kakkua.

Kakun koristeena käytin raastettua valkosuklaata ja rouhittua polkkakarkkia.


Glögitön juustokakku
Allergioiden vuoksi tein yhden pienen kakun uunivuokaan ilman glögikiillettä. 
Ulkokuori ei oo kehuttava, mutta maistui hyvälle
Kakkupohjan piparit korvasin glutenittomilla pipareilla. Joten tekemäni kakku oli gluteeniton ja laktoositon matitotuotteiden osalta.


Piparkakkupohja
     piparkakkuja  200 g
    voita  100 g

Valkosuklaamousse 
    kuohukermaa  2 dl 
    tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)  300 g
     valkosuklaata  150 g
     tomusokeria  1 dl
     vaniljasokeria  1 tl  
    liivatelehteä 4 kpl 
    sitruunamehua  2 rkl
 
Glögikiille 
    liivatelehteä  3 kpl
     glögitiivistettä  2 dl  
    vettä 1 dl

Glögi-juustokakku valmistuu näin:
Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut puhtaassa pakastepussissa, kaulimella päältä painaen.

Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä piparkakkupohja jääkaappiin odottamaan.

Valmista valkosuklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.

Liota mousseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se muihin mousseaineksiin ohuena nauhana. Levitä ja tasoita mousse piparkakkupohjalle.

Nosta juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa 1/2 dl valmista glögiä kattilaan. Kuumenna glögi kiehuvaksi, ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan glögiin. Lisää liivateseokseen loput 2 1/2 dl glögiä. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.

Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.

Säilytä glögi-juustokakku ennen ja jälkeen tarjoilun jääkaapissa.

Ohjeen löysin joulun makulehdestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti