EIPÄS!
Vaan Isohukkan synttäreitä juhlittiin heti vuoden alussa ja juhlavalmistelut näyttivät tältä.
Juhlien teemana oli:
Viimeiset lastenjuhlat
Joten koristelut ja tarjottavat olivat sen mukaiset.
Paukkuva yllätyssuklaa |
3 levyä brunbergin suklaata
3 pussia Chupa Chups paukkuvaa karkkia
Sulata yksi levyistä miedolla lämmöllä. Sekoita sulaan suklaaseen paukkukarkki. Levittele tämä kahden suklaalevyn taakse. Koristele pinta halutessasi karkeilla ja nonparelleilla. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Mariannemarengit: (pellillinen)
2 valkuaista
100 g (1 dl) tomusokeria
½ dl marianne crushia
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaahtoon marianne crush varovasti nostellen. Paista 130 asteessa 40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.
Mustikka vadelma juustokakku
(Ohje tulee myöhemmin)
Suolasena tarjottava oli kinkkupiirakkaa ja croisantkranssia.
Ohje croisantkranssiin löytyy täältä.
Tällä kertaa täytteenä oli mozzarellajuusto, tomaatti ja basilika.
Kinkkupiirakan ohje (pellillinen):
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa
Sekoita/nypi
keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä
käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi.
Täyte:
2 kananmunaa
200 g yrttituorejuustoa
150 g ranskankermaa
5 dl juustoraastetta
mustapippuria
250 g kinkkua
tomaattia
Sekoita
kulhossa munat, tuorejuusto, ranskankerma, 3 dl juustoraasteesta ja
pippuri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet pilkotusta kinkusta
ja kaada pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tämän päälle
ripottele toinen puoli pilkotusta kinkusta ja puolitetut pikkutomaatit.
Paista 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti